Nybakat är bäst!
Jag fick ett ryck i dag. Efter en superlugn (lat) förmiddag (och en bit in på eftermiddagen) med sovmorgon, tidningsläsning i sängen och lång frukost framför TV:n kände jag att "Nä, nu får jag ta och göra något vettigt!"
Måttet var rågat, så att säga. Det var dags att ta itu med livet för här blev ju inga barn gjorda (yes, 2 poäng i fåniga ordspråksligan!).
Jag rensade ut lite gamla tidningar samtidigt som jag funderade på vad jag skulle hitta på.
Det blev husligheter: brödbak och sedan matlagning - både kycklinggryta och köttfärssås, så nu har jag ökat på matlådelagret i frysen. Det behövs nog för i morgon drar dansen i gång och då blir det träning nästan varje dag.
Känns så bra att ha lite hembakat bröd nu. Är så trött på allt köpebröd. Eftersom det är inne att stoppa en massa frön i varenda bröd så blir utbudet inte så stort för mig. Jag kan ju varken äta solrosfrön eller linfrön, om jag inte vill få en massa eksem förstås.
Här är bakningen förevigad:

Första jäsningen! (Och ja, det är jag som har sytt och borderat bakduken
- tror det var ett obligatoriskt moment i slöjden)

Limporna är utbakade. Jäsning nummer 2!

Färdigt grekiskt lantbröd med fetaost och oliver. Det var jättegott! =)
Måttet var rågat, så att säga. Det var dags att ta itu med livet för här blev ju inga barn gjorda (yes, 2 poäng i fåniga ordspråksligan!).
Jag rensade ut lite gamla tidningar samtidigt som jag funderade på vad jag skulle hitta på.
Det blev husligheter: brödbak och sedan matlagning - både kycklinggryta och köttfärssås, så nu har jag ökat på matlådelagret i frysen. Det behövs nog för i morgon drar dansen i gång och då blir det träning nästan varje dag.
Känns så bra att ha lite hembakat bröd nu. Är så trött på allt köpebröd. Eftersom det är inne att stoppa en massa frön i varenda bröd så blir utbudet inte så stort för mig. Jag kan ju varken äta solrosfrön eller linfrön, om jag inte vill få en massa eksem förstås.
Här är bakningen förevigad:

Första jäsningen! (Och ja, det är jag som har sytt och borderat bakduken
- tror det var ett obligatoriskt moment i slöjden)

Limporna är utbakade. Jäsning nummer 2!

Färdigt grekiskt lantbröd med fetaost och oliver. Det var jättegott! =)
Kommentarer
Trackback